E nevoie mai mult decat dragoste

Dragostea chiar nu ajunge...

 

Iubirea nu este suficienta pentru menti­ne­rea unei casnicii. Varsta partenerului de cuplu, relatiile anterioare casatoriei si fumatul sunt cativa dintre factorii care influenteaza durata unui mariaj, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Australian National University.

Au descoperit ca acele cupluri in care sotul este cu peste 9 ani mai in varsta decat sotia sunt expuse unui risc de doua ori mai mare de a divorta, comparativ acele cupluri in care diferenta de varsta este mai mica.

Aceeasi proportie a fost constatata si in cazul barbatilor care se casatoresc inainte de varsta de 25 de ani.

Copiii influenteaza si ei longevitatea unei relatii. O cincime dintre cuplurile care au copii inainte de casatorie – fie dintr-o relatie anterioara, fie din aceeasi relatie – s-au separat, comparativ cu doar 9% dintre cuplurile care nu au avut copii inainte de a se casatori.

Femeile care isi doresc copii mult mai mult decat partenerii lor sunt mai expuse riscului de a divorta.

„Harnic” e noul „atractiv”

Barbatii suedezi si norvegieni sunt considerati drept cei mai atractivi soti din lume pentru ca isi ajuta partenerele de cuplu la treburile gospodaresti, iar barbatii din Australia, pasionati de sport si de bere, s-au clasat pe ultimul loc intr-un sondaj britanic, publicat de Reuters.

Astfel, femeile care locuiesc in tarile cu cel mai mare procent de barbati „egalitaristi”, care se achita fara sa se planga de sar­ci­nile lor gospodaresti, sunt mult mai dis­puse sa se casatoreasca sau sa locuiasca alaturi de un astfel de barbat. Asadar, domnilor nu va mai tin din treaba…

Sperma umana de laborator

Oamenii de stiinta britanici au anuntat ca au reusit sa obtina sperma umana din celule susa embrionare, o premiera mondiala care ii va ajuta pe cercetatori sa inteleaga mai bine mecanismele fertilitatii.

Echipa de cercetatori a conceput o tehnica noua ce permite fabricarea spermei umane in laborator, pe baza celulelor susa embrionare purtatoare de cromozomi XY. Aceasta sperma produsa in laborator nu va fi folosita pentru fecundarea unor ovule, deoarece procedura nu este, deocamdata, autorizata de lege.

Anunțuri

Noiembrie 27, 2009. Etichete: . Despre iubire.

Lasă un comentariu

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: