Cum sa treci peste faptul ca te-ai despartit?

Sevrajul dupa o despartire. Cum dai piept cu el?

Orice persoana care pune punct unei relatii da piept mai devreme sau mai tarziu cu sevrajul de dupa despartire. Aparent imposibil de depasit, acesta este marcat de eforturile corpului si ale creierului de a se obisnui cu noua situatie.

Specialistii au remarcat ca orice persoana trece prin aceleasi etape succesive imediat dupa despartirea de partenerul sau. Ca le depaseste cu usurinta sau cu ceva dificultate, ele sunt absolut normale, ba chiar sanatoase, putand fi comparate cu o perioada de doliu.

Negarea – este prima faza dupa despartire. Creierul si inima neaga inca ruptura si nu vor sa-i accepte ireversibilitatea.

Furia – atunci cand sunt masurate si analizate consecintele pierderii. Partenerii au tendinta de a agrava situatia si de a exagera urmarile negative ale despartirii.

Meditarea – este faza in care se cauta un vinovat pentru esecul relatiei. Partenerii analizeaza greselile pe care le-a facut fiecare, de cele mai multe ori insa, balanta inclinandu-se inspre celalalt si nu propria persoana.

Tristetea –
este starea care caracterizeaza urmatoarea etapa. Partenerii sunt plini de regrete, si-ar dori sa nu fi gresit sau sa nu se fi ajuns pana la acest stadiu.

Acceptarea – mai greu, dar vine si aceasta perioada in care partenerii incep sa accepte ideea ca totul s-a terminat si sunt dispusi sa o ia de la inceput.

Mai departe, ei isi incearca norocul cu alte persoane, trecand si aici prin niste etape, la finalul carora vor fi cu adevarat pregatiti pentru o noua relatie.

Repede, vreau pe cineva!

Cu ultima lacrima inca pe obraz, persoana celibatara fuge in cautarea unui nou partener. Iesiri, intalniri, cautari, distractii, schimbarea rapida a partenerilor, sunt niste faze de care aceasta are nevoie pentru a-si redobandi increderea in sine.

Cautarea partenerului intr-o alta persoana

Aceasta etapa poate dura chiar si ani, fara ca partenerii sa isi dea macar seama. Ei cauta un partener de aceeasi inaltime ca si ex-ul, aceeasi meserie, aceeasi culoare a parului, acelasi stil de viata. Pentru ca apar comparatiile si diferentele dintre cei doi, despartirea va fi si de aceasta data inevitabila

Cautarea unei persoane diferite

Pentru ca o clona a fostului partener nu exista iar daca ar exista, cu siguranta nu ar multumi-o, persoana celibatara va incepe sa caute exact opusul a ceea ce a avut inainte. Abia in aceasta etapa ea incepe sa priveasca obiectiv fosta relatie si incepe sa iubeasca o alta persoana pentru ceea ce este si pentru ceea ce ii ofera.

Anunțuri

Decembrie 6, 2009. Etichete: , . Uncategorized.

Lasă un comentariu

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: