Cum sa il exciti pe partener din cuvinte?

Invata limbajul de iubire al celui drag!

 

In experienta sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat 5 limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic. Iata o scurta prezentare a lor…

Cuvintele de incurajare
Incurajarea presupune empatie si o abordare a lumii din perspectiva partenerului. Trebuie sa invatam mai intai ce este important pentru partener. Numai atunci il putem incuraja. Incercam sa aratam ca intr-adevar credem in persoana respectiva si in capacitatile ei. Ii acordam incredere si o apreciem… Merita efortul!

Timpul acordat
Aspectul central in ceea ce priveste timpul acordat este ca acesta sa fie petrecut im­preuna. Si nu este suficient sa fim alaturi de cealalta per­soana… Ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce se intampla la nivel afectiv.

Faptul ca ne petrecem timpul impre­una avand dorinta comuna de a ne comunica afectiunea si ca ne place sa fim impreuna si sa facem diverse lucruri impreuna este esential.

Primirea de daruri
Daca principalul limbaj al iubirii partenerului consta in pri­mirea de daruri, poti deveni un adevarat expert in a le oferi. De fapt, este unul dintre cele mai simple limbaje si, deci, este usor de invatat. De unde sa incepi? Fa o lista cu darurile de care s-a entuziasmat ju­matatea de-a lungul timpului.

Apeleaza la ajutorul celorlalti daca esti in dificultate. Intre timp, alege darurile care ti se par usor de cumparat, de facut sau de gasit si ofera-i-le celui drag. Nu astepta vreo ocazie speciala!

Serviciile
Datorita schimbarilor in plan social din ultimii 30 de ani, nu mai exista un rol bine deter­mi­­nat al barbatului si al f­e­me­ii in societatea actuala. Ca­ta vreme ne tratam partenerii ca pe niste obiecte, anulam po­si­bilitatea iubirii.

Nimeni n-ar trebui sa devina vreodata „pres”. Daca permitem sa fim folositi, acest lucru nu este o dovada de iubire. Este, de fapt, un act de tradare.

Mangaierile fizice
Daca principalul limbaj al iu­bi­rii unuia dintre soti este mangaierea fizica, nimic nu este mai important decat sa-l strangi in brate cand plange. Suferinta emotionala este profunda atunci cand devenim constienti ca partenerul este implicat intr-o relatie sexuala cu alt­cineva.

Vor fi necesare re­pa­ratii majore pentru a reface climatul in care sa fie sa­tisfacute nevoile afective.

Anunțuri

Ianuarie 18, 2010. Etichete: , . Despre iubire.

Lasă un comentariu

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: