Ce sa de Sfatul Valentin ca sa fie de neuitat?

I-ai luat un cadou si vrei sa-i pregatesti si o cina pe care sa n-o uite prea repede. Chiar si o cina intima are nevoie de un oarece protocol, pentru ca totul sa fie perfect. Iata cum sa aranjezi masa simplu si rapid de Sfantul Valentin si ce specialitati recomanda cunoscatorii!

In toata lumea, exista cate un protocol pentru orice fel de masa, de la cele intime pana la cele sofisticate. Autoarea Monica Eva Anescot ne-a prezentat pe larg fiecare indicatie in cartea ei recent publicata „Ghid de protocol sau arta de a primi cu eleganta“.

Nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca, daca intentionezi sa urmezi un protocol acceptat pe tot mapamondul. Dar pentru a-ti face o parere, iti prezentam cateva idei simple pentru o cina romantica. In primul rand, camera in care vrei sa ii oferi iubitului delicii excelente pentru papilele gustative nu ar trebui sa fie scaldata in lumina, dimpotriva.

Sigur, nici nu e indicat sa nu vada pe ce tacamuri pune mana. Ar fi ideala o masa rotunda pentru ca favorizeaza conversatia, dar daca nu ai, nu te stresa prea tare. La majoritatea cinelor, fata de masa e alba sau de culoarea untului, dar fiind o cina intima, poti sa dai curs imaginatiei si sa alegi o fata de masa in culoarea preferata a iubitului tau.

Sigur, culoarea unanim acceptata de Valentine’s Day este rosu, dar daca stii ca nu ii place, nu il deranja vizual insistand pe aceasta culoare. In mijlocul mesei, pune un bol de sticla cu cateva flori simple, iar apa poate sa aiba aceeasi nuanta ca si fata de masa. Exista la florarii substante care coloreaza apa asa cum doresti.

Si ca sa nu combini prea multe nuante, alege flori albe. Pe masa, mai exista loc pentru doua cupe in care pui apa rece si cate o lumanare mica, usoara si neparfumata care va pluti. Ar fi bine ca lumanarile sa nu fie parfumate pentru ca… deturneaza mirosul mancarii.

Pe masa, pui farfurii moderne, patrate, in nici un caz cele de la bunica cu monograma. Iar ele se asaza la trei centimetri de marginea mesei, una mare dedesubt si una mica deasupra pentru ca nu urmeaza sa ii servesti iubitului tau zece feluri de mancare, ci doar doua: un fel principal si un desert.

Apoi ai nevoie de tacamuri de masa si tacamuri de desert. Cutitele se pun in dreapta farfuriei, furculitele in stanga, in functie de ordinea in care vor fi intrebuintate. In fata farfuriilor, pui un pahar de sampanie, unul de apa si unul de vin rosu sau alb. Apoi painea se pune intr-un cosulet.

Si ce mancam?

Raspunsul cel mai bun este: ce va place. Cel mai probabil o sa vrei sa ii servesti ceva special, iar pentru un deliciu culinar, indicat ar fi un vin usor. Vinul alb si sampania se racesc inainte de masa.

Daca insa nu exista un fel de mancare preferat de amandoi, cel mai bine ar fi ca inainte de aceasta cina sa iti intrebi iubitul intr-un context oarecare ce ii place cel mai mult sa manance atat ca fel principal, cat si ca desert. Si dupa ce afli, cumperi un vin adecvat.

In general, la peste se serveste vin alb si la carne vin rosu. In cazul in care in bucataria personala iti ies felurile de mancare preferate de el, poti sa prepari singura tot ce vei pune pe farfurie. Daca insa stii bine ca esti un dezastru la capitolul gatit, cel mai bine ar fi sa comanzi aceasta mancare.

Daca se raceste, o pui putin la cuptorul cu microunde si astfel faci din cina un succes. Si, de asemenea, cumperi desertul. Chiar daca iubitul tau isi va da seama ca nu esti o bucatareasa impecabila, o sa poata totusi sa savureze un gust delicios. Iar in afara de aceste cateva reguli prezentate, simtul umorului e vital…

Februarie 10, 2010. Etichete: , . Despre cucerire.

Lasă un comentariu

Be the first to comment!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback URI

%d blogeri au apreciat asta: